top of page

Trouwen | 10 Zomertrends 2018


Dé trends in bruiloften die je deze zomer overal zal gaan zien! Althans, ons oog voor (internationaal) trendspotten heeft een sterk vermoeden dat deze trends op vele trouwerijen te zien zullen zijn. ;)

Trend 1. Decoraties in de hoogte

Met name een trend die we het meeste zullen gaan zien in de diner-ruimte. Hangende bloemstukken en guirlandes zullen de show gaan stelen waarbij de dinertafels de rust zullen bewaren met enkele lage bloemstukjes en kaarsen.

trouwtrend 2018 plafond versiering - weddingplanner
trend 2018 weddingplanner floral centerpieces
weddingplanner trend 2018 bijzonder bloemstukken
trend 2018 bloemstukken boven de dinertafels - weddingplanner

Trend 2. Extra touches op of bij de trouwjurk

Voorgaande jaren zijn vooral typerende modellen en stijlen van trouwjurken als een trend neergezet zoals de tweedelige trouwjurk van afgelopen jaar welke ook in 2018 nog populair zal zijn. De opkomende trend(s) van 2018 zijn vooral de extra’s of extra touches die het doen in/bij de trouwjurk. Deze zijn;

- Ontblootte schouders/off-shoulder

- 3D bloemen applicatie

- Grote oorbellen

- Hoge split

- Kroontjes en tiara’s

- Cape over de trouwjurk i.p.v. een sluier

- Uitlopende (wijde) mouwen

- Spijker of leren jasje over de witte trouwjurk

- Zwarte accenten in de jurk als applicatie of in accessoires

2018 trouwjurk trend - Cape in plaats van sluier
2018 trouwjurk trend - zwarte applicaties
2018 trouwjurk trend - uitlopende mouwen
2018 trouwjurk trend - 3D bloemen applicaties
2018 trouwjurk trend - Een spijker- of leren jas over de trouwjurk

Trend 3. EntertainmentDoor de opkomst van de blijvende populaire ‘photobooth’ is gastenentertainment een belangrijker onderdeel geworden. Hierom zal er ook steeds vaker gedacht worden aan alternatieven om de gasten een extra bijzondere herinnering mee te kunnen geven. In 2018 zal ook de teck-entertainment zijn intrede doen bij bruiloften zoals interactive spelen met een grote vloerpiano’s en muren en tafelprojecties (https://vimeo.com/225075254)

trouwtrend 2018 - entertainment
trouwtrend 2018 - entertainment met ijsjes

Trend 4. Metaal (kleuren)Goud en zilveraccenten blijven altijd populair als een luxe touch in decoratie. In 2017 hebben rosé goud en koper een moderne variant daarvan laten zien en in Nederland zullen die nog steeds populair zijn. De aankomende jaren zal metaal op zichzelf ook steeds vaker worden ingezet. Met name ijzer, gekleurd ijzer in bijvoorbeeld zwart maar ook zink en roestmetaal voor buitenbruiloften en in industriële locaties.

trouwtrend 2018 - copper/koper kleur
trouwtrend 2018 metalen decoraties met ijzer en zink

Trend 5. De liefde voor je (neder)land

Op de horecava 2018 zagen we die liefde voor Nederlandse (gemoderniseerde) producten veelvuldige terug. De (typische) kenmerken van je eigen land zullen een plekje veroveren op trouwdagen. Hetzij in eten, drinken, teksten zoals gezegdes of in (culturele) tradities. Een trouwdag is meer dan de viering van de liefde geworden. Het is ook de viering en erkenning van je afkomst welke je tot deze persoon gemaakt heeft en naar elkaar hebben toegebracht waarbij twee families een worden.

Trend 6. Transparante Elementen

Prachtige transparante tenten en kassen midden in de natuur, uitnodigingen van plexiglas, glazen tafels, transparante stoelen en (semi)transparante menukaarten van bijvoorbeeld kalkpapier. Perfect voor bruidsparen die voor een modern, strak en Scandinavische uitstraling willen gaan.

Trend 7. Neonverlichting

In 2017 zag ik ze al voorbijkomen en heb ik meteen enkele leuke NEON-verlichting teksten gekocht voor decoratie op bruiloften. Al blijven de grote letterlichtbakken van hout of metaal nog steeds erg mooi ik ben blij met een moderne variant van eye-catching verlichtingselementen!

Trend 8. Geometrische vormen

Eerlijk is eerlijk, ik moest er even aan wennen aan deze strakke, harde lijnen voor bruiloft decor en decoratie maar deze prille liefde begint te groeien tot het inzien van vele bijzondere en eigentijdse mogelijkheden. Deze trend zal dan ook zeker in opkomst komen en vermoedelijk in 2019 echt gaan uitbloeien.

Trend 9. Gepersonaliseerd - statement - decor

Al meerdere jaren zie ik deze trend steeds maar groeien in meerdere mogelijkheden en verschillende uitingen maar in 2018 zal deze trent samenvallen met grote backdrop decors gepersonaliseerd in liefdesteksten, trouwdatum, namen en initialen logo’s. Ik kan niet wachten om aankomend jaar deze voor mijn bruidsparen te gaan maken.

Trend 10: Kleurentrends 2018

Op vele plekken zie en lees ik dat de kleur paars/lavendel dé kleurentrend is voor bruiloften in 2018. Mijn geboekte bruidsparen in 2018 hebben dan wel geen paars gekozen maar wel voor andere mooie en trendy kleurentrends die ik overal (nog) zie. Deze zijn;

- Zalmroze of oud roze met lichtgroen

- Blauwtinten met wit​

- Zwart, wit en goud

- Gebroken wit en natuurlijke groentinten

- Champagnewit en wijnrood​

photocredit/moodboards: www.elegantweddinginvites.com

Extra: De bloem-trend

De witte Japanse Kornoelje (Dogwood) bloem zal dit jaar in sterke mate populair worden om te verwerken in bruidsbloemstukken. De bloem heeft een bijzonder mooie vorm en knopkleur en bloeit (in Nederland) in mei.

230 weergaven
bottom of page