top of page

MICROWEDDINGS ZIJN EEN SCHOT IN DE ROOS

Hét antwoord voor een bijzondere, intieme, liefdevolle bruiloft; ook in tijden van de epidemie.


Want we willen trouwen, ook, juist of desondanks deze #Corona tijden!

Ik ben altijd al een enorme fan geweest van intieme (buitenlandse) bruiloften. Er ontstaat automatisch meer tijd voor aandacht aan elkaar en elk detail en dat is zo’n luxe!

“De tijd vliegt voorbij”, dat is vrijwel altijd een uitspraak die ik van mijn #bruidsparen hoor. Hoe meer gasten aanwezig zijn hoe meer tijd de onderdelen van een trouwdag kosten. Denk aan voorbeelden als het verplaatsen van gasten van de ene naar de andere ruimte, felicitaties in ontvangst nemen en het uitserveren van een diner.


Ja, tijd (samen) is kostbaar! Een alternatief voor een groter gezelschap zou bijvoorbeeld een bruiloft-weekend of een meerdaagse bruiloft kunnen zijn. Indien je gebonden zit aan een maximale groepsgrootte dan kan je de gasten in groepen verdelen en aanwezig laten zijn bij één onderdeel van de #bruiloft zodat iedereen die je liefhebt wat van je #trouwdag heeft kunnen meemaken.


Maar terug naar de microwedding, ook wel #minimony genoemd, hoe ziet dit eruit en waar begin je?


Begin altijd met het opstellen van een gastenlijst en stel jezelf de vraag met wie je niet zonder zou kunnen op je trouwdag. Zo kan je de groep zo klein mogelijk houden. Een #microwedding heeft veelal een groepsgrootte van 5 tot 30 personen.

Vervolgens ga je dé dag invullen. Alles kan en niets moet. Mijn advies is, Leg de focus op persoonlijke en intieme details. Schrijf bijvoorbeeld jullie eigen geloftes, pas gepersonaliseerde decoraties toe of implementeer eventuele tradities of rituelen.


1) voor een (veilige) maar ook intieme opstelling is een #ceremonie in een cirkel om jullie heen aan te raden. Iedereen heeft goed zicht en jullie zitten dan letterlijk omringt door jullie nearest en dearest!


2) Ook met en voor een klein(er) gezelschap is aankleding en decoratie belangrijk of misschien wel nog belangrijker. Zeker met wat meer afstand tussen de gasten brengen volle bloemstukken, lichtjes en kaarsen veel sfeer voor een intieme setting. Maak gebruik van een zacht kleuren pallet met donkere kleurenaccenten voor meer diepte, dat maakt de #decoraties krachtiger.


3) Live-stream of maak een video-opname van de ceremonie om meer van jullie dierbaren te kunnen betrekken tijdens jullie trouwdag. Stuur bij de uitnodiging voor het online bijwonen van jullie ceremonie ook een fles bubbels toe die ze na jullie ceremonie openmaken op mee te kunnen proosten op jullie liefde en geluk!


4) Wellicht is een autoparade na de ceremonie voor de gasten die jullie graag in persoon willen feliciteren iets wat bij jullie past. Geef ze een gebakje mee en zwaai ze persoonlijk uit! Kort maar krachtig kan net zo bijzonder zijn!

5) Afhankelijk wat is toegestaan is een receptie, diner of borrel met een intiem gezelschap een ideaal moment om tijd met elkaar door te brengen. En ondanks de nodige afstand kan er zeker nog plezier gemaakt worden. Breng wat leven in de brouwerij door gasten uit te nodigen interactief foto’s te maken, (huwelijkse) spelletjes te spelen en samen liedjes te zingen. Zet deze tijd in om met elkaar mooie herinneringen te maken en het leven en de liefde van en voor elkaar te vieren.

6) Neem de tijd voor een uitgebreide fotoshoot! Ga bijvoorbeeld naar jullie favoriete plekjes of plan een sunset-shoot bij het strand in. Gebruik deze extra tijd om jullie en jullie liefde prachtig te laten vastleggen. Helemaal leuk om deze foto’s aan iedereen te kunnen laten zien om met hen te kunnen (na)genieten van jullie trouwdag.

7) Plan een groot feest waar je iedereen bij wilt hebben voor jullie 1e jubileum jaar. Zo overbrug je de Corona-tijd én hoe tof is het om dan wel met al jullie dierbaren dit te kunnen vieren?! Gebruik decoraties, foto- & videomateriaal van jullie trouwdag om samen deze prachtige herinneringen op te halen tijdens het maken van nieuwe.

Een microwedding is overigens geen nieuw concept dat in het leven is geroepen vanwege de epidemie. Er zijn genoeg bruidsparen voorgegaan die gekozen hebben voor een intieme bruiloft. Ook een buitenlandse bruiloften heeft vaak een kleinere gastenlijst. Hiernaast is een #elopement ook een optie. Bruidsparen kiezen er dan voor om met zijn tweetjes of met enkele getuigen te trouwen om juist een grote bruiloft organisatie te omzeilen. Klein maar fijn kan net zo groots zijn!

Volg AYD_Weddingplanner via instagram voor meer tips en inspiratie.

Benieuwd naar gepersonaliseerde opties en invullingen voor jullie bruiloft die As You Desire Wedding Planning & Designing kan bieden?

Stuur mij een berichtje en ik denk ontzettend graag met jullie mee, in het klein of in het groot!

Comments


bottom of page