top of page

Trouwtrends 2016


10 bruiloft trends die wij voorspellen voor 2016.

De afgelopen jaren hebben wij vele bruidsparen gezien die een eigen draai geven, of zelfs een volledige imitatie van -Pinterest borden maken voor hun trouwdag. Pinterest is en blijft overigens voor ons een prachtig en eindeloos inspiratiebron. Echter denken wij dat dit jaar de wens en behoefte zal gaan groeien naar een persoonlijke, eigenwijze en echt unieke bruiloft. Bruidsparen willen laten zien wie ze zijn in hun persoonlijkheid, ervaringen en levensstijl. Het moet vooral een leuke dag met veel plezier zijn, een ervaring voor de gasten die niet te imiteren valt omdat deze juist zo persoonsgebonden is.

1. Trouwtrend: Dag strapless trouwjurk Veren, diepe V-lijnen, zowel voor de voor- als achterzijde, en 3D bloemen. In plaats van een strapless jurk komen er weer versierde bandjes, mouwtjes is semitransparante stoffen of kant. Veren voor de moderne bruid en 3D bloemen over de gehele jurk, enkel op de randen van de sleep of i.p.v. een strik.

2. Trouwtrend: Van Bling-bling naar Glim-glim

Metallic accenten en parelmoer papier voor uitnodigingen en ander drukwerk. Maar ook rose goud en koper kleuren voor decoratie zijn prachtig om zowel met moderne, klassieke en natuurlijke trends te combineren. Het geeft een extra dimensie voor deze feestelijke gebeurtenis.

3. Trouwtrend: Een stukje natuur Aan de natuur wordt steeds vaker gedacht en hierdoor kiezen steeds meer bruidsparen voor natuurlijke materialen om in de decoratie te verwerken zoals cement, kurk, hout en steen. Vooral hout blijft dit jaar erg populair mede dankzij de warme uitstraling die het geeft.

4. Trouwtrend: Dineren in (mijn) stijl Een traditioneel sit down diner? Een buffet? Een walking diner? Allemaal opties al zal er steeds vaker worden gekozen voor een combinatie van mogelijkheden, een roulatie van tafels en indeling, een tussentijdse break en andere opstellingen van tafels, lekker dicht bij elkaar.
5. Trouwtrend: For your eyes only – Boudoir fotosessie Vaak is een bruidsfotograaf ook aanwezig tijdens het aantrekken van de trouwjurk. Deze foto’s zijn al erg mooi om de start van de trouwdag in beeld te brengen. Dit moment leent zich uitstekend voor een kleine boudoir sessie. Dit zijn sensuele(re) foto’s die veelal als bijzonder cadeau aan de partner wordt gegeven. Je haar en bruids make-up is gedaan en de lingerie en sluier liggen al klaar met de bloemen, niet vreemd dat bruiden steeds vaker een paar sexy/pin-up foto’s als verrassing willen laten maken van jullie mooiste dag samen.

6.Trouwtrend: Lokale leveranciers Als je trots bent op je stad of dorp dan zal steeds vaker gekozen worden voor locale leveranciers. Het gevoel dat de liefde voor je woonplek door hen wordt gedeeld word ervaren als een verbintenis waarbij een gunfactor heerst. Uiteraard zijn praktische overwegingen zoals minder reistijden en reiskosten een fijne bijkomstigheid.

7. Trouwtrend: Verlichting op zijn grootst Verlichting is sfeerbepalend met gekleurde (thema) verlichting tot grote lichtbronnen of vele kleine lichtjes. De mogelijkheden zijn eindeloos om dat intieme en romantisch effect te bereiken. Licht zal in 2016 een echte eyecatcher worden waar serieus over word nagedacht ongeacht de stijl die gewenst is zoals modern, klassiek of industrieel.
8. Trouwtrend: After party Het einde nadert wanneer de laatste dans wordt aangekondigd maar vele willen deze dag nog niet afsluiten, zo’n dag vliegt echt voorbij! Een (spontane) after party biedt uitkomst! Er zijn verschillende mogelijkheden om zo’n after party te organiseren of spontaan te laten ontstaan. Van een een privé after party uitnodigingen bij een feestelijke locatie met alles erop en eraan tot aan het gezamenlijk de stad in duiken en maar zien waar jullie je feest voortzetten. Het kan en mag allemaal!
9. Trouwtrend: Brunch Bruiloft Serveer je gasten een brunch in plaats van een diner. Met een lager budget kunnen jullie je gasten net zo verwennen. Bijvoorbeeld met een wafel of flensjes kook gedeelte buiten met heerlijke toppings. Jullie kunnen de ceremonie dan net voordat de zon op zijn hoogst staat laten paatsvinden gevolgd met een cocktail-borrel uur in de zon of binnen . De brunch bij een zwembad buiten kan zorgen voor een spontane pool party en… Een brunch is niet compleet zonder een heerlijke Momosa te serveren!
10. Trouwtrend: Love the technologie Deze trend is niet voor iedereen weggelegd (zoals eigenlijk elke trend) maar feit blijft dat de technologie grote sprongen maakt en steeds meer word ingezet voor bruiloften. Wifi voor livestream naar familie en vrienden die niet aanwezig kunnen zijn ,foto’s direct delen op Instagram en tonen op een projectiescherm en ook al de 3D geprinte taarttopper zijn geen bijzonderheden meer. Dus de volgende stap is het inzetten van Drones en Google Jump virtual reality videos voor bijzondere foto en film opname.
94 weergaven
bottom of page