top of page

Trouwen | Trends in 2020

Speciaal voor jullie, lieve bruidsparen, heb ik weer de beste trouwtrends voor 2020 opgesteld. De afgelopen maand ben ik volop in de weer geweest om alle informatie en inspiratie te verzamelen bij culinaire proeverijen, beurzen bezocht, magazines doorgespit en het internet afgespeurd voor de echte trends onder de trendsetters.


Ps. Ik hou wel van een beetje woordspeling en gek genoeg gaat mij dat beter af in het Engels vandaar mijn Engelstalige trend-benoemingen. Het klinkt in mijn ‘oren’ gewoon leuker :). De uitleg ervan is dan wel lekker in onze Nederlandse taal.


Eco-love

Steeds meer leveranciers komen met eco-friendly producten of oplossingen omdat er ook steeds meer vraag naar is, ook voor bruiloften. Duurzaamheid wordt elk jaar een steeds groter onderdeel van ons leven en we maken hierin bewustere keuzes. Voorbeelden van duurzaamheid toepassen zijn de papiersoorten met bloemenzaadjes (voor de bijtjes) voor de uitnodiging; seizoensgebonden en locale biologische producten (eten, taart, drinken, maar ook de bloemen); minder afval van decoraties door gebruik van gerecyclede of recyclebare decoraties e.d. Maar ook de keuzes van het bruidspaar zelf zoals een bijdrage vragen voor een organisatie die zich bezighouden met ‘eco-love’ als cadeautip of een gastenbedankje in de vorm van een bon om een kilo’s appels te plukken bij een boomgaard.

Light It Up!

Verlichting kan zoveel toevoegen aan een (buiten)locatie. Het kan ruimtes groter laten ogen maar ook kleiner en het kan zoveel meer sfeer/gezelligheid creëren. het inzetten van de Marquee lichtletters zijn alom bekend, vorig jaar is neonverlichting steeds vaker als decoratiestuk gebruikt en de prikkabels en kerstverlichting zijn eigenlijk nooit echt weg geweest. Steeds vaker wordt verlichting ingezet als letterlijk de highlight in decoratiestukken. Zowel de locaties zelf als de bruidsparen zijn op zoek naar mooie verlichting om dé dag een extra shine te geven!

Frosted

De afgelopen paar jaren is (plexi)glas steeds vaker ingezet als decoratiestukken. Bijvoorbeeld bij welkomstborden, bloemstuk-houders, als uitnodiging etc. Frosted

(plexi) glas is daar de opvolger van. Zeker in de koudere maanden zorgt het glas voor extra sfeer in verlichting maar maken de borden ook stukken leesbaardere in vergelijking met de (plexi)glas stukken. De frosted trend is ook veelvuldig zichtbaar in de uitnodigingen d.m.v. het gebruik van kalkpapier.

Provence Inspired

De Provence is een gebied in het zuidoosten van Frankrijk en vele bruidsparen reizen daar naar toe om in die prachtige omgeving elkaar het ja-woord (veelal ceremonieel) te geven. Al is een bruiloft in Frankrijk niet voor alle bruidsparen weggelegd, in de zomer kunnen wij ook hier de Provence als inspiratie gebruiken en dat is best trending. Deze trend heeft wat weg van het gebruik van groen en natuurlijke materialen maar dan in een meer classy stijl. Zeg maar de upgrade van het rustieke thema.

In Your Hair

De sluier zal echt niet verdwijnen al is de opkomst van andere haaraccessoires zeker in gang gezet. Hoeden, tiara’s en haarbanden worden als alternatief gebruikt of worden na de ceremonie aangebracht wanneer de sluiter afgaat. Het is vooral voor ‘los haar’ kapsels erg handig om je haar in model te houden nadat de sluier zijn taak heeft volbracht.

Dried and Dyed | Floral

Ja, wie heeft het niet gezien die prachtige kunstwerken van gedroogde bloemen. Pinterest en Instagram staan er vol van. Het Pampasgras is overal terug te zien in en buiten de trouw-wereld! Ook materialen als rotan is helemaal hip and happening voor meubilair, lampen en andere decoraties. Hiernaast zijn de gedroogde natuurlijke materialen ook uitstekend geschikt voor het kleuren ervan om daarmee die pop of color toe te voegen of een accentje goud te geven wat erg mooi staat bij al die gedroogde goudgele glorie.

Quality over Quantity

Kwaliteit boven Kwantiteit. Niet alleen een uitspraak (en trend!) die goed samengaat met de verduurzaming maar vooral gericht op de quality time met elkaar in een select gezelschap. De gastenaantallen krimpen want a.s. bruidsparen willen steeds vaker een trouwdag intenser met elkaar beleven waarbij het hen aan niets ontbreekt en zonder consessies te (hoeven) doen in goed eten en drinken en andere wensen.

Opulent Styling

Ja, ik moest de betekenis van dit woord zelf (ook) even opzoeken. In het Nederlands is het opulentie (- v., rijkdom, weelde, pracht). Oftewel styling in weelde en pracht. Denk hierbij aan het toevoegen van kunst, unieke creaties in bloemenwolken, gouden decoraties en het gebruik van velvet (fluwelen) stoffen.

Grooming the Groom

Bruidegom in de schijnwerpers! Grooming (Het Engelse woord) heeft meerdere definities maar het gaat hierbij om de betekenis ‘uiterlijke verzorging’. We zien dit woord vaker voorbij komen in (beauty)salons waar de baard getrimd kan worden. Kortom, de trend van de uiterlijke verzorging van de bruidegom. het is een groeiende trend (ook in de dagelijkse verzorging) dat mannen hun best doen om er op en top uit te zien op hun trouwdag. Niet alleen even een pak kopen met schoenen, nee de hele mikmak! Ook een kappertje pakken, de nagels laten verzorgen en een (zonnebrand)crème in het gezicht. Op de trouwdag kan de haar & make-up artist ook even langs de bruidegom voor het haar modelleren en een poedertje in het gezicht om de glans weg te halen.


150 weergaven

Comments


bottom of page