top of page

OP NAAR DÉ TROUWJURK | 10 TIPS


1. Research Bereid jezelf goed voor. Struin het web af en blader trouwmagazines door om een idee te krijgen van wat je wel, maar ook vooral niet mooi vindt. Natuurlijk zijn er verkopers om je te helpen, maar ál die witte jurken kunnen nogal overweldigend zijn. 2. Het is aan te raden geen of weinig make-up te dragen naar je pas-afspraak. Je wilt natuurlijk niet dat dé of je trouwjurk vlekken daarvan zal krijgen. Weliswaar dat je in veel gevallen  in de jurk ‘stapt’ en niet over het hoofd word aangedaan.  3. Draag huidkleurig, liefst naadloos ondergoed en een plakbeha. Ook al denk je dat je er wel doorheen kunt kijken, zo'n trouwjurk is écht een stuk minder mooi als je zwarte ondergoed er doorheen schijnt en onder vandaan piept. Daarnaast is het meteen een goeie test voor De Grote Dag: is dit ondergoed geschikt of heeft het toch iets anders nodig? 4. Pas ook een jurk die je zelf niet 1 2 3 zou uitzoeken Laat je verrassen en trek ook eens een trouwjurk aan die een verkoopster je aanraad. Zij kennen alle trouwjurken in hun assortimenten en in veel gevallen weten ze heel goed wat je mooi staat.  5. Neem een haarelastiekje mee Indien je lang haar hebt, is het aan te raden om een haarelastiekje of haarklem mee te nemen. Zo kun je ook zien hoe een jurk staat met je haar omhoog. 6. Armen in de lucht! Wanneer je de jurk aan hebt ga dan staan met je armen omhoog en zie wat dat doet met de jurk. Je zal zo niet staan op je trouwdag (wellicht wel op de dansvloer!) maar je gaat met je verloofde en andere gasten op de foto waardoor een vergelijkbaar effect ontstaan. Kijk en voel goed of de jurk naar wens blijft zitten. 7. Bekijk in daglicht Het licht in de winkel is anders dan daglicht. Bekijk dé jurk daarom ook bij daglicht zodat je zeker weet dat het de juiste kleur is. Zou toch vervelend zijn als je er op je bruiloft achter komt dat die oudroze jurk stiekem best roze is.


8. Ga ook even met je jurk rustig zitten en ervaar hoe dat voelt en eruitziet Als er iets knelt of gaan gapen of juist de buste een extra ‘puch-up’ effect krijgt vraag dan of dit kan worden aangepast zodat je zeker weet dat je jurk op je trouwdag er niet alleen fantastisch uitziet maar ook lekker zit.

9. Volg je gevoel Er zijn ontzettend veel bruidsjurken verkrijgbaar, in alle stijlen, maten en kleuren. En ongetwijfeld staan veel jurken ontzettend mooi. Het kan dus zijn dat je op een gegeven moment écht niet meer weet welke jurk je moet kiezen. Mijn advies is dan: zoek nog even verder, waarschijnlijk heb je ‘the one’ gewoon nog niet gevonden. En luister vooral goed naar je gevoel en kijk welke stijl jurk het beste bij jou en de bruiloft past. Ben je een stoer, romantisch, fashionable, klassiek of creatief type en wat wil je uitstralen? 10.  I said yes Yes je hebt je jurk gevonden! En nu? De bruidswinkel gaat de jurk voor je bestellen in jouw maat, dit kan een aantal maanden duren. Wanneer je jurk binnen komt maakt de winkel een afspraak zodat de jurk helemaal naar jouw lijf wordt aangepast. (lees ook: De laatste pasafspraak tips) het zal waarschijnlijk even duren voor je je jurk weer gaat passen, misschien ga je twijfelen maar weet dat je niet voor niets verliefd geworden bent op deze jurk, dus heb vertrouwen. Bekijk de foto’s terug en geniet. :)

66 weergaven

Comments


bottom of page