top of page
EEN COMPLETE TROUWHUISSTIJL

De uitnodiging! Daar begint het meestal mee. Al is het steeds gebruikelijker dat een 'save the date' de start van het drukwerk voor de trouwdag is. Naarmate de trouwdatum dichterbij komt, komen pas vele andere drukwerk items naar voren die nodig of gewenst zijn. Veelvoorkomende designs zijn dan de menukaartjes en een tafelindeling. Maar hoe leuk is het om ook het welkomstbord in jullie (huis)stijl te hebben of een attente kaart op de hotelkamer van gasten die van ver komen? Met één huisstijl, welke aansluit op jullie, jullie wensen en vaak ook de trouwlocatie(s), geeft dit een uniek maar vooral persoonlijk karakter aan jullie dag. Een complete huisstijl bestaat overigens niet uit alle mogelijke drukwerkitems die er bestaan maar enkel uit de items die jullie graag willen voor jullie trouwdag en dat die allen in dezelfde stijl zijn ontworpen. Dat maakt het compleet!

Hebben jullie al wel de uitnodiging maar willen jullie op basis daarvan een huisstijl verder laten ontwikkelen? Dat kunnen wij ook doen! Bekijk onze designitems voor een trouwhuisstijl hieronder of neem contact met ons op.

Speciaal voor jullie trouwdag een eigen

logo met bijvoorbeeld jullie namen, initialen, vormen, patronen en/of kleurenthema. Prachtig om door te

voeren in het drukwerk voor jullie

bruiloft maar ook in andere items

zoals een taart-topper, ringdoosje, (linnen) servetten en sierkussentjes.

SAVE THE DATE

Een Save the Date is zeker aan te raden als jullie trouwdag in een vakantieperiode valt of de bruiloft in het buitenland plaatsvind waarvoor vliegtickets en hotelkamers geboekt moeten worden. De vuistregel is dat de Save the Date tussen de 8 en 6 maanden verzonden zijn.

LOGO

En natuurlijk de uitnodiging zelf! Indien een logo en/of save the date is ontworpen dan is de  'huisstijl'  al gemaakt in combinatie met de gewenste themakleuren. De uitnodigingen dienen tussen de 8 tot 6 weken voor de bruiloft verzonden te zijn.

RSVP

 "RSVP" is een kortere schrijfwijze voor Répondez s'il vous plaît, oftewel antwoord alstublieft (of u wel of niet van plan bent te komen). Veelal is dit op een apart kaartje waarbij tevens aantal personen, dieetwensen en menukeuze kan worden aangegeven.

UITNODIGING

Vaak is een  aanvullend  kaartje aan of bij de uitnodiging gewenst voor bijvoorbeeld extra informatie voor de daggasten, hotelinformatie, routebeschrijving e.d. Maar ook voor een leuke foto of als extra touch. bevestigd met een lintje en dat maakt de uitnodiging vaak nog feestelijker. 

SEAL

Een waxzegel of sluitsticker op een pocketfold of de envelop zelf geeft net een extra chique touch. Veelal wordt het trouwlogo erop gebruikt, de trouwdatum of de initialen. 

TAG

Een envelop die eruitspringt tussen de post wil je meteen openmaken! Je kan kiezen voor een bijpassende kleur,  eenzelfde papiersoort als de uitnodi-ging maar ook met parelmoer effect. Ook kan de envelop bedrukt worden, geheel in jullie stijl of met een envelop  liner, een print aan de binnenkant.

ADDRESSERING

Volgens de etiquette dien je de adressen met de hand te schrijven. gelukkig zijn er voldoende alternatieven voor deze, vaak tijdrovende, klus. De adressen kunnen op de envelop bedrukt worden, laten kalligraferen of met etiket-stickers werken die in huisstijl zijn opgemaakt. 

ENVELOP

Bij post.nl is het mogelijk (tegen een meerprijs) een design aan te leveren zodat ook de postzegels in de trouwhuisstijl gemaakt kunnen worden. Erg leuk! En dit kan zowel voor de Nederlandse als Internationale postzegels. 

PROGRAMMA

Steeds vaker word het programma van de trouwdag (of weekend) bekend gemaakt. Zowel vooraf, in de uitnodiging, als op de trouwdag zelf d.m.v. een bord/lijst. Hierdoor zijn alle gasten op de hoogte welke tijdstippen van belang zijn om niets te hoeven missen.

POSTZEGEL

Jullie gaan trouwen maar eigenlijk willen jullie je kind/kinderen ook betrekken bij het huwelijk. Tijdens jullie ceremonie word door de getuigen de trouwakte getekend. Hoe leuk is het dat jullie kind/kinderen dan ook naar voren mogen komen om een kinderakte te ondertekenen?

EIGEN GELOFTE

Tegenwoordig kiezen bruidsparen ervoor om tijdens de ceremonie een aanvulling op de gelofte te geven door wat persoonlijks te zeggen. Dan is dit gelofte-cover in thema een mooi alternatief dan van een geprint A4-tje of van de telefoon dat af te lezen.

KINDERTROUWAKTE

Als feestelijke afsluiter van de ceremonie zijn de verse bloemblaadje over het bruidspaar strooien het populairst. Deze 'cones' zijn daar ideaal voor met passend papier, kleur en logo van jullie trouwhuisstijl.

HAPPY TEARS

Een ceremonie is liefdevol en intens. Een traantje wegpinken gebeurt met regelmaat.  Deze schattige 'happy tears' zakdoekjes zijn niet alleen functioneel maar zien er ook nog eens feestelijk uit op de ceremonie stoelen.

STROOI-HOORNTJES

Jullie kunnen je gasten als bruidspaar niet persoonlijk welkom heten bij binnenkomst. Via een welkomstbord kunnen jullie dit toch in eigen stijl doen. Op een ezel met een houten bord of een frame met een bedrukte stof, op plexiplas of foam. het kan allemaal!

LOGO OP LOPER

Kiezen jullie voor het plaatsen van een loper bij de (buiten) ceremonie? Overweeg dan om jullie logo op de loper te laten bedrukken. Dit geeft gegarandeerd een wauw-effect en maakt de ruimte  meer persoonlijk.

WELKOMSTBORD

Een tafelindeling is in eerste instantie functioneel zodat alle gasten op een doordachte manier zijn geplaatst. Ook is het voor het personeel handig wie waar zit i.v.m. dieetwensen of menukeuze. Maar wat functioneel is kan ook een mooi decoratie-item zijn!

TAFELNUMMERS

Indien jullie kiezen voor een tafelindeling tijdens het diner zijn tafelnummers of tafelnamen nodig. Dit kan geheel in eigen stijl worden opgemaakt. De tafelnamen kunnen een extra persoonlijke touch geven, bijvoorbeeld namen van plekken waar jullie op vakantie zijn geweest.

TAFELINDELING

Één menukaart voor alle gasten of  een per tafel of zelfs een grote display bij de entree van de diner ruimte. Het menu kenbaar maken aan jullie gasten om zich al te verlekkeren wat geserveerd gaat worden. In jullie eigen persoonlijke trouwhuisstijl als puntje op de i. 

PLAATSNAAMKAART

Wanneer jullie kiezen om niet alleen de tafel maar ook de plek voor de gasten aan te duiden dan zijn tafelnaamkaartjes ideaal i.c.m. met een tafelindeling zodat het plaatsnemen vlot verloopt. Een naamkaartje met lint of in hout of plexiglas maakt het zeker speciaal.

MENUKAART

Om het gasten makkelijk te maken is het plaatsen van gereserveerd-kaartjes op of aan de ceremoniestoelen een goed idee. Zo zorg je ervoor dat directe familie en getuigen dichtbij jullie zitten maar ook dat er geen stoelen op de 2e of 3e rij leeg zullen staan.

GIFT-BAG

een welkomsttasje of cadeautas gepersonaliseerd. met een cadeau(tje) erin voor je ouders, getuigen, bruidsmeisjes of alle kinderen. Maar ook erg passend voor je (internationale) gasten die in een hotel overnachten.

GERESERVEERD

Zie je de reactie van je gasten al voor je wanneer ze bij de hotelkamerdeur staan? De voorpret kan zo niet vroeg genoeg beginnen! Een klein detail maar zeker niet minder memorabel.  Ook een leuk item voor de gasten om mee naar huis te nemen. 

SIGNS

Leuke quotes of functionele 'signs' zijn perfect voor zowel aankleding als het informeren van jullie gasten. Denk aan Send off with Sparkles, Unplugged Ceremony, Instagram #, 'Trust me you can dance' -Alcohol, Gifts & Cards, Bathroom Baskets, Sign our guestbook, etc . Eindeloze opties.

DEURHANGER

Een 'simpel' notitieboekje als een gastenboek zie ik niet meer gebruikt worden. Vaak zijn bruidsparen op zoek naar iets bijzonders of iets waar ze "later" nog zeker in of naar terugkijken. Zoals speciale note's, posters op maat of houten letters waar gasten hun beste wensen op kunnen schrijven.

BEDANKT

Een bedankje voor de gasten voor hun komst, dit kan van alles zijn! Bloemzaadjes in een gepersonaliseerd zakje, een leuke tag met lint om het bedankje zelf maar ook een bedank-kaart opsturen gebeurd steeds vaker. Een leuk eafter-the-day verrassing.

GASTENBOEK

bottom of page